نصب شومینه
نصب شومینه از جمله سیستم های گرمایشی در خانه هاست که پیدایش آن به زمان انسان های نخستین که محل سکونتشان غار بوده باز می گردد. نصب شومینه دوران غارنشین ها با سوختن شاخه و برگ و چوب های درختان روشن می شد و بعد شکل تکامل یافته آن سوخت شومینه را از ذغال یا چوب و یا هیزم تهیه کرده و بعدا گاز و برق جایگزین چوب و ذغال و غیره شدند. از جمله کاربردهای این دستگاه در گذشته های دور علاوه بر گرم نگه داشتن خانه های خود برای پخت و پز و یا سرو چای بوده است.
کاربرد نصب شومینه
هیمه سوزها یا همان شومینه نه تنها گرمای مورد نیاز را در فصول سرد سال تامین می کند بلکه با توجه به ساختار سنتی آن از نظر زیبایی نیز فضای خانه را شیک و کلاسیک تر کرده به طوری که امروز با آمدن تجهیزاتی مثل انواع بخاری یا پکیج های شوفاژ از نصب شومینه تنها برای زیباتر شدن دکوراسیون های داخلی منازل مسکونی و یا برخی محیط های کاری مانند لابی هتل ها استفاده می کنند که این موضوع در ایران بیشتر مشهود است. در ادامه این مطلب شما را با مراحل و هزینه و ساختار کلی آن آشنا خواهیم کرد. پس اگر برای منازل خود به فکر نصب هستید تا انتها ما را همراهی کنید.
نصب شومینه
بعد از نصب اگر به شکل ظاهری آن نگاه کنید خواهید دارید که یک بخش کوره ای داشته که با گذاشتن چوب و هیزم در آن باعث گرم شدن محیط خانه می شود و معمولا به آن آتشدان نیز گفته می شود. اما برای خروج دود اضافی حاصل از سوخت ها، با دودکش هایی که برای آن تعبیه شده دود ها را از محیط اطراف خارج می کند. هر چند امروزه به کارگیری دودکش منسوخ شده و نمونه های جدید آن به دلیل استفاده سوخت های ژلاتینی در زمان نصب شومینه دیگر نیازی وصل کردن آن ندارند. در هنگام نصب باید به این نکته توجه داشته باشید که سطح جلویی آتشدان به دلیل وجود چوب و یا هر نوع سوختی باید قابل احتراق نباشد تا امنیت محیط را تضمین کند. اینکه چه نوع دودکش با چه ابعادی برای این دستگاه مناسب است همه اش بستگی به نوع انتخابی این وسیله دارد مثلا اگر سوخت آن از چوب باشد باید اندازه آن متناسب با دهانه آتشدان بوده و اگر سوخت مورد نظر گازی باشد ابعاد آن بسته سلیقه تولید کنندگان آن دارد. در یک دسته بندی کلی این سیستم ها با توجه به سوختشان به چهار نمونه تقسیم می شوند:
۱٫ گازی : شکل امروزی این سیستم ها را با سوخت گازی طراحی کرده اند که بسیار متناسب با آپارتمان ها و منازل مسکونی در ایران است چرا که هم منابع گازی در ایران فراوان بوده و هم تهیه هیزم مشکل و هزینه بر خواهد بود و از لحاظ زیبایی نیز مدرن تر می باشد.
۲٫ هیزمی : قدیمی ترین شکل مربوط به نوع هیزمی آن است که بیشتر در منازل مسکونی ویلایی یا باغی با متراژ های بالا کاربرد دارد. با نصب شومینه هیزمی فضای داخلی و دکوراسیون آن به شکل سنتی خواهد شد که این نمونه نیز طرفداران خاص خود را دارد.
۳٫ برقی : سوخت مورد نیاز این نمونه از الکتریسته بوده که جنس بدنه آنها فلزی است. در این سبک با ایجاد شعله های مصنوعی پارچه ای که رنگ آنها معمولا قرمز و یا زرد هستند از فاصله نه چندان شبیه به شعله های آتش به نظر می رسند و گرمای مورد نیاز را از طریق وزش بادهای گرم تامین می کنند. از جمله معایبی که نصب دستگاه برقی با خود به همراه دارد این است که به دلیل مصرف بیش از حد برق ( الکتریسته ) هزینه زیادی را باید پرداخت کرد.
۴٫ الکلی : در هنگام نصب نوع الکی نیازی به وجود دودکش نیست چرا که این مدل سوختش از طریق چوب و یا گازها و هر چیزی که باعث تولید دود کند تامین نمی شود و به طور کلی از یونیت استیل و صفحه های محافظتی تشکیل می شود. از مزیت های نصب شومینه الکی علاوه بر تولید نکردن دود و حفظ سلامت محیط زیست، قابلیت جا به جا کردن است. در هر زمان که خواستید با تغییر دکوراسیون داخلی بدون صرف هزینه می توانید محل نصب را تغییر دهید.
هنگام نصب شومینه در منازل باید به چه مواردی توجه کرد؟
به دلیل مسایل محیط زیستی و مسائل مربوط به حریق و آتش سوزی در منازل مسکونی آپارتمانی و همچنین ساختمان های اداری و شرکتی مجوز نصب نوع گازی و هیزمی داده نمی شود لذا استفاده و نصب نوع برقی و یا الکی جایگزین مناسبی برای تامین گرمای محیط مورد نظر و همچنین زیباتر شدن دکوراسیون خواهد بود. به کار گیری این نوع مزیت هایی را نیز دارد مثلا اینکه هم نیازی به نصب دودکش نداشته و خطر احتمال حریق را کاهش داده و هم به آسانی قابل جا به جایی است و برای انتقال آن به اتاق ها و یا هر قسمت از خانه یا شرکت نیاز به نصب مجدد و هزینه های مربوط به راه اندازی آن نیست. همچنین این نوع بر خلاف نمونه گازی در هر بخشی قابل نصب است لزومی ندارد که بر روی کف زمین باشد می توانید آن را به دیوارها با هر ارتفاع استاندارد و یا بخش های گوشه ای اتاق یا سالن قرار دهید.
مزیت نصب شومینه
از جمله مزیت های دیگر آن این است که نیازی به عایق بندی دیوارهای پشت این سیستم نیست زیرا گرمایی از بخش پشتی آن خارج نمی شود. برای نصب برقی باید دقت داشته باشید که هرگز از آن ها در محیط هایی مثل استخرها و یا هر مکانی که از رطوبت بالایی برخوردار است مورد استفاده قرار نگیرد چرا که سوخت این نوع شومینه با برق بوده و رطوبت و خیس بودن محیط باعث خطر برق گرفتگی و یا آتش سوزی خواهد شد. شما عزیزان می توانید برای نصب شومینه با شماره های موجود در سایت تماس بگیرید تا کارشناسان ما شما را راهنمایی کنند.